...Aishiteru...

Thursday

Jgn bimbang rakanku...

Assalamualaikum.....
kpd teman2 yg setia brsama aku dikala ku rebah dan jatuh,jgn la risau keadaan aq kt sini..i'm fine....cukup mkn cukup minum...trharu sbb msih rmai yg brtnye tntg aq dikala aq senyap untuk seketika...tak sngka masih ad yg mngbil berat..bertuah dpt kwn2 mcm kamu smua :) aq hanye membawa diri...melupakan sgala masalah..bkn aq melarikan diri,tp membiarkan insan lain yg berhak untuk bahagia...bukan kah itu ajaran rasul kpd pengikutnya?haaa....kalau ikutkn berat untuk ku mengatur rentak jemari nk menaip blog ini...tpi disbbkn korang2 yg baik hati sngt tuu....im here for all of u..ceyhh...mcm rmai pemint plk kn....ad yg duk tnye knpe snyap la..lme tk update tweetr la..ko sehat tak...whatap knp dlete.....haaa,bg yg trbace nurkilan ini.....aq nk korg thu,aq sehat dn prtnyaan lain tu..biarlah rahsia...huhuhu...dan mungkin ini tulisan aq untuk yg terakhir dlm blog ney..mgkin...kalau lps ney aq trus menghilang,jgn lah risau...kalau ad bnda pntg dan emrgncy dtg trus kt rumah aq..rumah aq sentiase wat open house..tk kira buln apew...dtg jer... :)

alhamdulillah....ASTALABISTA PHTOGRAPHY dah selangkah kehadapan,dgn memuat naik pic wedding dkt fb,kami dapat job..bukan calang2 job...tapi dekat serawak....permulaan langkah yg agak jauh...tp syukur,skurngnya kami mula bekerja...segala kos tiket ditanggung penuh..waaa...bkn sng nk pgi free2 kn..




cantik tak?sbrg komen dialukan...yg baik mahupun yg buruk...tp yg tk bestnye job kat serawak ney...bnda tu 26.10.13...kami fly 24.10.13....pada 27 tu aq dh kne ad kt johor sbb konvo utm...hurmm...mcm kelam kelibut...engt nk pgi kerja sambil bercuti...maklum laa last pgi serwk pun time kecik hingusan dulu...kawan2,doakan kami ea..semoga permulaan bisness ini direstui Allah :)

hurm....skrg aktiviti aq bnyk menghabiskn mase dkt tasik putrjya..sambil2 tgk sunset....sungguh tenang dan damai..ciptaan Allah mmg cantik..insyallah,tiap2 petang aq akan ad kat situ...andai korg ke putrjya ptg2..jmput la singgh..boleh kite minum kat kafe..huhuhu..tp korg laaa kne belanja....haha...

malam nie smpai ahad kami sekeluarga akan ke langkawi...mungkin parents thu ank die yg comel ney tgh stress agknye....tu yg bwk pergi brcuti....lame tk pgi sane,entah ad lgi tak puteri hang lipur tu....hri tu whataap ngan aq kate nk jmpe,nk tunjuk darah putih katanya..haha...harap maaf lah ea,duit gaji aq semua dah hbis,jd no more coklat2....coklat mengemukan,bik jgn mkn..hehehe....dulu aq engt dispnjg cuti aq di langkawi ney,ad org bley teman dkt fon..yelah walaupun dia jauh,aq boleh kongikan cerita,gambar....tp itu cuma angan2..huhu....ek eleh mamat ney,lankawi je pun...hehe....alaaa,mne aq mampu nk cuti kat obersea sane....dpt duk ngan keluarga ney pn dh cntik mnrik ko mmg da bomb!

malaysia digmparkan dgn kenaikan harga minyk...dulu jnji lain skrg buat lain...maklumlah manusia.....kalau nk berkuasa tu,mcm2 snggup buat..buatlah apa saja...dunia ini syurga bg kau...walaupun 20 sen sngt2 terasa perbezaan die...mcne lah org2 yg susah tu nk hadapi agknye...nk harapkan brim yg tk seberape tu...ya Tuhan,tabahkan hati hamba2mu yg susah..sesungguhnya rezeki itu rahsiamu...ok lah,malas ckp bnyk pasal minyak ney....mimpi ngeri rasenye........!

haaa...lengkap lah segalanya....mintak maaf sngt2 kalau aq menyushkn korg..bkn niat aq utk trus snyap trus...pada team nikon..ninja..nanti ad mase kite TTS ea....kenang daku dalam doamu,sesungguhnya itulah hadiah yg  pling bernilai :) tapi...kalau korg betul2 ad prob,trus jmpe aq tau...promise?huhu...sorry tk dpt rply msg2 korg,disebabkn seseorg...semua jadi mgsa...hahaha...inilah cinta...

ok lah..last kata utk nurkilan terakhir.....tika bibimu mengukir senyum,saat itulah hatiku turut trsenyum,belajar mencintai bukan untuk memiliki,belajar untuk menerima dari mengeluh segala kudrat,dikala kamu sdg bahagia,engtlah masih ramai yg sdg berduka..roda akan trus berpusing dri atas kebawah..kalau hari ini milik mu,belum tentu esok ttp mnjdi milik kamu..jika sdg brduka,pejamkan mata..bayangkan wajah ayah bonda....mereka begitu tabah melihat kita sdg mengikuti arus dunia,insyaALLAH....kita mampu tersenyum,biarpun dihati 1001 keperitan yg dirase...:) 

Assalamualaikum,ku undur diri untuk seketika

1 comment:

  1. beb...aku suka la rangkap last ko tu... :D

    ReplyDelete